Через КПП «Мамалига» примусово видворили громадянина Молдови

Через КПП «Мамалига» примусово видворили громадянина Молдови

Через КПП «Мамалига» примусово видворили громадянина  Молдови

Працівники Управління ДМС у Чернівецькій області на виконання ухвали Першотравневого районного суду міста Чернівці видворили через автомобільний пункт пропуску «Мамалига» громадянина Республіки Молдова.

Кілька років тому іноземець легально перетнув кордон, однак за даними Держприкордонслужби, на батьківщину вчасно не повернувся та перебував в Україні незаконно. У січні 2023 року сокирянські міграційники притягнули його до адміністративної відповідальності згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та зобов’язали виїхати за межі країни у визначений термін. Однак виконувати припис УДМС чоловік не поспішав.

Після повторного виявлення міграційники оштрафували порушника вдруге та подали позов до суду про його примусове видворення за межі країни. Зважаючи, що в Україні відповідач перебував незаконно, постійного місця проживання та легального джерела існування не мав, мети перебування та даних про родинні зв’язки з українськими громадянами надати не міг, суд переконався, що він і надалі буде злісно ухилятися від самостійного виїзду. Тому пристав на аргументи позивача та ухвалив рішення про затримання неврегульованого мігранта та його примусове видворення із попереднім поміщенням до ПТПІ.

Для здійснення ідентифікації та подальшої передачі представникам Республіки Молдова, відповідно до міжнародних договорів України про реадмісію, іноземця тимчасово було поміщено до Волинського ПТПІ «Журавичі». По завершенні усіх процедур його було передано прикордонникам сусідньої країни на пункті пропуску «Мамалига».

Управління ДМС у Чернівецькій області