Буковинські міграційники примусово повернуть громадянку Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть громадянку Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть громадянку  Молдови

Громадянку Молдови, яка ухилялася від своєчасного виїзду за межі України, виявили працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області. Жінка мала підстави на отримання дозволу на імміграцію, бо перебуває в шлюбі з громадянином України та має з ним спільних дітей. Проте свої стосунки інтернаціональне подружжя в РАЦСі узаконило, а от легалізацією перебування молодої дружини на території України переймалося не надто.

Тож довелося втрутитися чернівецьким міграційникам, які застосували щодо порушниці адміністративне стягнення згідно ч. 1 ст. 203 КУпАП та прийняли рішення про її примусове повернення на батьківщину. До адміністративної відповідальності за ст. 206 КУпАП притягнуто також її чоловіка, який порушив порядок надання іноземній громадянці, хоч і своїй дружині, житла.

Попри застосування стягнень за порушення міграційного законодавства та вимушене повернення на батьківщину, без матері діти не залишаться. Іноземці доведеться легалізувати свій статус в Україні на підставі возз’єднання з сім’єю та отримати згодом посвідку на постійне проживання.

Працівники Чернівецького, Кіцманського, Новоселицького відділів та Герцаївського сектору виявили водночас п’ятьох громадян рф, а також громадян Узбекистану та Італії, які проживали на території України за недійсними документами чи взагалі без жодних дозвільних документів. Усіх порушників оштрафовано.

Управління ДМС у Чернівецькій області