У Вижниці оформили закордонні паспорти двом багатодітним родинам

У Вижниці оформили закордонні паспорти двом багатодітним родинам

У Вижниці оформили закордонні паспорти двом багатодітним родинам

Незвичних відвідувачів приймали днями працівники Вижницького відділу, куди завітали дві багатодітних родини. Мами Юліанна Петрюк та Іванна Самборська вирішили оформити закордонні паспорти усім дітям:  в одній родині їх виховується шестеро, в іншій п’ятеро.

Головною причиною відвідування підрозділу міграційної служби є безпека дітей в умовах воєнного стану. Тож попри те, що послуга є платною (вартість термінового оформлення паспортного документа складає 1496 грн., звичайного – 856 грн.), батьки не рахуються з витратами, коли йдеться про життя та здоров’я дітей. 

Згідно стандартної операційної процедури, на оформлення одного паспорта відводиться до 15 хвилин. Тож загалом, на кожну родину було витрачено до півтори години робочого часу. Щоби не паралізувати роботу територіального підрозділу, у таких випадках радимо багатодітним батькам попередньо реєструватися в електронну чергу за посиланням. Під час реєстрації необхідно заносити персональні дані саме тої особи, яка отримуватиме адміністративну послугу: не одного з батьків, а власне дитини.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон для неповнолітніх осіб  необхідні документи:

  • свідоцтво про народження або ID-картка дитини,
  • паспорт громадянина України одного з батьків, який звертається до підрозділу міграційної служби,,
  • документ, що підтверджує сплату адміністративного збору за отриману послугу.

Додамо, що у дітей до 12 років під час оформлення закордонного паспорта не сканують відбитки пальців. Тому попередньо можна зробити одне фото розміром 10х15 та не брати дитину до підрозділу міграційної служби. 

Управління ДМС у Чернівецькій області