УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині примусово повернуть двох громадян Молдови

На Буковині примусово повернуть двох громадян Молдови

На Буковині примусово повернуть двох громадян Молдови

Громадянина Молдови, який проживав на території України без дозвільних документів та ухилявся від своєчасного виїзду з країни, виявили працівники Герцаївського сектору УДМС у Чернівецькій області під час перевірки місць ймовірного перебування іноземців на ОБГ. Чоловік має право на легалізацію перебування на території України та оформлення посвідки на постійне проживання на підставі територіального походження. Однак за порушення міграційного законодавства за приписом УДМС поки вимушений покинути Україну. Ще одну неврегульовану мігрантку, громадянку Молдови, виявили працівники Сокирянського відділу УДМС. Обох «нелегалів» оштрафовано за ч. 1 ст. 203 КУпАП та примусово повернуть до країни походження.

Водночас працівниками Чернівецького, Кіцманського, Новоселицького, Сокирянського, Сторожинецького відділів УДМС виявлено шістьох громадян рф, а також – двох громадян Молдови, громадянина Румунії та громадянина Греції, які проживали на території України за недійсними документами та без реєстрації місця проживання. Усіх порушників оштрафовано.

По двом епізодам також застосовано адмін.-стягнення за ст.ст. 205 та 206 КУпАП до приймаючої сторони – громадян України, мешканців Сокирянстького району та обласного центру. За порушення порядку надання іноземців житла та порядку реєстрації місця проживання їм доведеться заплатити штраф.

Управління ДМС у Чернівецькій області