На новому місці – із сучасним документом

На новому місці – із сучасним документом

На новому місці – із сучасним документом

На Черкащину прибувають люди із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій, зокрема користуючись евакуаційними екіпажами. Серед вимушених переселенців, яких евакуювали до Умані, переважно люди старшого віку, люди з інвалідністю та лежачі хворі. Немало з них потребують відновлення втрачених паспортних документів або ж обміну паспорта на новому місці. Таких звернень від внутрішньо переміщених осіб значно збільшилося у всіх підрозділах Міграційної служби Черкаської області, адже на Черкащині зареєстровано близько 150 тисяч переселенців. 

Юрій Михайлович із міста Краматорськ Донецької області. У свої 85 років чоловіку довелося вимушено змінювати місце проживання, аби врятувати життя. Він разом зі своєю родиною на початку лютого приїхали на Черкащину з «гарячої» Донеччини.

Для обміну паспорта громадянина України звернувся до Уманського відділу УДМС у Черкаській області. Швидко пройшов процедуру оформлення документа та відбору біометричних даних. Після опрацювання сформованої заяви-анкети спеціалістами відділу, Юрій Михайлович за 10 робочих днів отримає новий паспорт уже сучасного зразка у вигляді ID-картки.

Чоловік користується кріслом колісним, тому переймався доступністю адміністративних послуг, які надає Міграційна служба. Особисто переконався у відсутності будь-яких перешкод для обміну паспорта. Додає, що Черкащина гостинна, а відтак із новим документом на новому місці влаштовуватиме життя. 

Управління ДМС у Черкаській області