В Управлінні ДМС у Сумській області з працівниками територіальних підрозділів проведено навчання…

В Управлінні ДМС у Сумській області з працівниками територіальних підрозділів проведено навчання з актуальних питань декларування у 2023 році та дотримання антикорупційного законодавства

В Управлінні ДМС у Сумській області з працівниками територіальних підрозділів проведено навчання з актуальних питань декларування у 2023 році та дотримання антикорупційного законодавства

Днями в Управлінні ДМС у Сумській області головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Анатолієм КОСЯНЕНКО проведено онлайн  навчання з працівниками територіальних підрозділів.

Зокрема, детально обговорили: актуальні  питання під час процесу декларування за 2022 рік; відповідальність державних службовців у разі порушення вимог щодо декларування; особливості кампанії декларування 2023 року в умовах правового режиму воєнного стану.

Разом з цим, заслухали інформацію про факти скоєння кримінальних правопорушень працівниками ДМС у 2022 році та з початку 2023 року.

Окремо зупинилися на реалізації завдань в напрямку виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності; запобіганні та врегулюванні конфлікту інтересів.

Учасникам навчання доведено інформацію щодо відповідальності,  передбаченої законодавством за порушення вимог фінансового контролю, роз’яснено норми ст.ст. 3662, 3663 КК України, ст. 1726 КУпАП та ст. 651 Закону України «Про запобігання корупції».

Працівникам наголошено на актуальності питань виявлення колаборантів та фактів їх колабораційної діяльності, роз’яснено дії, вчинені особою, уповноваженою на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування, що підпадають під ознаки складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ст.ст. 111, 1111, 1112 Кримінального кодексу України.

Окрім того, доведено інформацію про застосування норм антикорупційного законодавства в частині запобігання/врегулювання конфлікту інтересів, роз’яснено  поняття потенційного та реального конфлікту інтересів, відмінності між ними, порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, відповідальність за вчинення таких дій, прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів.

Загалом, з початку 2023 року, головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції Управління з працівниками УДМС у Сумській області проведено п’ять навчальних заходів антикорупційного спрямування.

Управління ДМС у Сумській області