У Недобоївському ЦНАПі почали надавати паспортні послуги

У Недобоївському ЦНАПі почали надавати паспортні послуги

У Недобоївському ЦНАПі почали надавати паспортні послуги

Начальниця Хотинського відділу УДМС у Чернівецькій області Вікторія Бернавська області взяла участь у відкритті робочої станції з надання адміністративних послуг у сферах міграції на базі ЦНАПу Недобоївської сільської ради. Днями першим відвідувачам тут видали паспорти громадянина України у вигляді ID-картки та паспорти для виїзду за кордон.

За словами керівниці підрозділу міграційної служби, події передувала серйозна підготовча, консультативна та роз’яснювальна робота з операторами ЦНАПу, що виступає як фронт-офіс та надає населенню послуги з прийому заяв на оформлення та видачу готових паспортних документів. Міграційна служба, як бек-офіс, здійснює при цьому усі необхідні перевірки, надає дозволи на друк паспортів та передає готові паспорти працівникам ЦНАПу для подальшої видачі.

Окрім очевидного фінансового зиску для місцевої громади, яка отримуватиме значну частину надходжень до бюджету від кожної наданої адміністративної послуги, беззаперечну вигоду від відкриття нового сервісу отримали також місцеві мешканці та жителі віддалених сіл, що зможуть економити час при отриманні міграційних послуг.

Звертатися до ЦНАПу, розташованого у приміщенні Недобоївської сільської ради, можна щодня крім суботи та неділі з 9:00 до 16:00 год.

Додамо лише, що на території колишнього Хотинського району, що після впровадження адміністративно-територіальної реформи увійшов до Дністровського району Чернівецької області, очікується відкриття ще однієї робочої станції на базі Клішковецької територіальної громади.

Управління ДМС у Чернівецькій області