Буковинські міграційники примусово повернуть двох громадян Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть двох громадян Молдови

Буковинські міграційники примусово повернуть двох громадян  Молдови

Два схожих випадки порушення міграційного законодавства зафіксували днями буковинські міграційники: в обласному центрі та на Кельменеччині виявили двох громадян Молдови, які порушили терміни перебування в Україні та ухилялися від своєчасного виїзду. При цьому в Чернівцях син приїхав доглядати за хворою мамою, а в Кельменцях – мама завітала в гості до сина.

Після сплати адміністративного стягнення згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП літня жінка повернеться на батьківщину, а молодий чоловік матиме право отримати згодом дозвіл на імміграцію та оформити посвідку на постійне проживання на підставі возз’єднання з родиною. Допоки ж обом неврегульованим мігрантам згідно припису міграційної служби доведеться примусово покинути Україну. Окрім того, штраф за ст. 205 КУпАП сплатить родичка громадянки Молдови, яка не потурбувалася про своєчасну реєстрацію своєї іноземної гості.

Поза тим, за проживання на території України з недійсними документами та взагалі без жодних дозвільних документів в Чернівцях та Кіцмані оштрафовано громадян рф та Молдови.

Управління ДМС у Чернівецькій області