Оформлення паспорта громадянина України особі, яка повернулась на підставі посвідчення особи на…

Оформлення паспорта громадянина України особі, яка повернулась на підставі посвідчення особи на повернення в Україну

Оформлення  паспорта громадянина України особі, яка повернулась на підставі посвідчення особи на повернення в Україну

Минулого року Уряд запровадив експериментальний проєкт щодо оформлення на території України посвідчення особи на повернення в Україну для тих українців, які були депортовані на територію рф або які виїхали з тимчасово окупованих територій.

Саме з таким документом звернувся до  Тернопільського відділу №1  19-річний Петро родом  з тимчасово окупованого Луганська для оформлення першого паспорта громадянина України.

Для того, щоб оформити хлопцю паспортний документ, працівниками відділу здійснено заходи щодо ідентифікації особи та перевірки належності до громадянства України. За результатами перевірок прийнято рішення про оформлення паспорта громадянина України у формі ID- картки. Це перший випадок з початку повномасштабної війни оформлення  паспортного документа особі, яка повернулась в Україну на підставі посвідчення особи на повернення.

Вже два рази,  у 2014 та в 2022 роках, його сім’я втрачала житло. На даний час Петро проживає у Тернополі та планує залишитись тут і надалі, оскільки сподобались  місто та люди.

Управління ДМС у Тернопільській області