14 грудня до Бахмацького районного сектору завітали ветерани-ліквідатори наслідків Чорнобильської…

14 грудня до Бахмацького районного сектору завітали ветерани-ліквідатори наслідків Чорнобильської трагедії

14 грудня до Бахмацького районного сектору завітали ветерани-ліквідатори наслідків Чорнобильської трагедії

14 грудня  - у День  вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Бахмацькому районному секторі міграційної служби Чернігівщини відбулася зустріч з ветеранами органів внутрішніх справ – ліквідаторами  наслідків на Чорнобильській АЕС Іваном Федоровичем Пастушенком та Володимиром Миколайовичем Ільченком.

Висловлюючи шану героям-ліквідаторам тієї страшної трагедії завідувач сектору Оксана Миргорода подякувала від імені всього колективу міграційної служби Чернігівщини, за самовідданість та мужність, яку чоловіки проявили  йдучи у ядерне пекло, щоб врятувати всіх нас.

«За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній героїзм неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь», - зазначила Оксана Олександрівна.

Варто зазначити, що Чернігівська область одна  з найбільш постраждалих: до радіоактивно забруднених належать 244 населених пункти. 22% населення було надано категорію постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. На сьогодні у Чернігові мешкає понад 8 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та 461 родина померлих учасників ліквідації.

Управління ДМС у Чернігівській області