Навіть у 68 років не пізно отримати свій перший паспорт

Навіть у 68 років не пізно отримати свій перший паспорт

Навіть у 68 років не пізно отримати свій перший паспорт

Як оформити паспорт громадянина України бабусі? З таким запитанням звернулися до Звенигородського відділу УДМС у Черкаській області онуки 68-річної пані Тетяни. Пояснили, що жінка тривалий час проживає на Звенигородщині без документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство. Понад 40 років тому втратила паспорт громадянина СРСР зразка 1974 року, а за оформленням нового документу – не зверталася.

Жінка має порушення рухових функцій та пересувається за допомогою крісла колісного, тому питання встановлення групи інвалідності через відсутність паспорта залишалося не вирішеним.

Міграційники надали онукам пані Тетяни роз’яснення та перелік документів, необхідних для оформлення ID-картки їхній бабусі. Згодом – допомогли в оформленні та провели необхідні перевірки й процедуру ідентифікації, результатом якої стала видача паспорта громадянина України.

ID-картка – незамінний документ з 14 років у будь-якій життєвій ситуації. Оформити паспорта громадянина України у формі картки можна у найближчому підрозділі Міграційної служби незалежно від місця реєстрації. 

Управління ДМС у Черкаській області