Співробітники територіальних підрозділів міграційної служби Волині провели інформаційно-роз’яснювальну…

Співробітники територіальних підрозділів міграційної служби Волині провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію стосовно оформлення біометричних документів

Співробітники територіальних підрозділів міграційної служби Волині провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію стосовно оформлення біометричних документів

З 03 по 10 квітня працівники УДМС у Волинській області в школах та ліцеях територіальних громад краю провели тематичні зайняття на яких розповідали про оформлення ID-картки в 14 років і можливість одночасного виготовлення ID-картки та закордонного паспорта.

Учням наголосили, що паспорт громадянина України є документом, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Тому кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати цей документ.

Проінформували про те, які необхідно мати документи для отримання ID-картки та які її переваги, а також про можливість одночасного оформлення двох документів за один візит до міграційної служби, ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше, адміністративна послуга  безкоштовна, при одночасному оформленні ID-картки та закордонного паспорта сплачується лише послуга за оформлення закордонного паспорта.

У школярів виникало багато запитань до працівників міграційної служби, які стосувалися біометричних документів. Співробітники надали вичерпні відповіді на усі запитання слухачів та запросили відвідати територіальні підрозділи міграційної служби Волині для оформлення сучасних біометричних документів.

Управління ДМС у Волинській області