Чергового порушника міграційного законодавства виявлено на Полтавщині

Чергового порушника міграційного законодавства виявлено на Полтавщині

Чергового порушника міграційного законодавства виявлено на  Полтавщині

Попри складні умови воєнного стану, працівниками УДМС у Полтавській області постійно проводяться заходи щодо контролю за дотриманням іноземцями та особами без громадянства вимог міграційного законодавства.

Так, на днях міграційниками у взаємодії з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Полтавській області Департаменту НПУ проводились спільні заходи з виявлення порушників міграційного законодавства.

У результаті проведених заходів на центральному ринку м. Полтави виявлено громадянина Туркменістану, який після закінчення вишу безпідставно перебував в Україні та ухилявся від виїзду з території держави.

Відносно нелегального мігранта вжито заходів адміністративного впливу, що належать до компетенції міграційної служби. Зокрема порушнику доведеться сплатити штраф згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП.

Загалом, з початку року виявлено та задокументовано  126 фактів порушення  міграційного законодавства. Виявлено 33 нелегального мігранта, відносно 32 осіб прийняті рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни. З початку року прийнято 161 рішення про заборону в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну.

Управління ДМС у Полтавській області