У Полтаві міграційники провели навчання для працівників місцевого ЦНАПу

У Полтаві міграційники провели навчання для працівників місцевого ЦНАПу

У Полтаві міграційники провели навчання для працівників місцевого ЦНАПу

Злагоджена робота міграційної служби у Полтавській області та місцевого ЦНАПу, в тому числі у роз`ясненні законодавчих змін - запорука якості надання адміністративних послуг.
Тож, на днях з метою вивчення особливостей документування паспортними документами під час воєнного стану працівники УДМС у Полтавській області провели навчання з командою Центру надання адміністративних послуг у м. Полтаві.

Фахові роз'яснення надавали співробітникам ЦНАПу начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Оксана Біліхіна та головний спеціаліст сектору стандартів роботи та  контролю якості УДМС в області  Наталія Тіняєва.

В ході навчання обговорено низку змін до нормативно-правових актів щодо оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України та розвиток практичних навичок їх застосування.

Зміни насамперед стосуються процедури оформлення, видачі, обміну, вилучення та пересилання (в тому числі й за кордон) паспортних документів.

Зокрема, на даний час законодавчими змінами врегульовано  наступні питання:

  • можливості завершення процедури оформлення документів іншим територіальним підрозділом ДМС ніж тим, який здійснював прийом документів;
  • можливості отримання виготовленого паспорта для виїзду за кордон дитини іншою особою, яку визначатимуть батьки або інші законні представники;
  • пересилання за зверненням заявника оформлених паспортів громадянина України, паспортів громадянина України для виїзду за кордон від одного територіального підрозділу ДМС до іншого на території України, а також до закордонних дипломатичних установ або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС для їх видачі.

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ДМС доклала чимало зусиль з адаптації діяльності до умов воєнного стану. Тож, переживаючи важкі часи для нашої держави продовжуємо натхненно працювати та впевненно наближати перемогу.
УДМС у Полтавській області

Управління ДМС у Полтавській області