УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Чернівецькій міграційники видали посвідчення для виїзду за кордон особі без громадянства

Чернівецькій міграційники видали посвідчення для виїзду за кордон особі без громадянства

Чернівецькій міграційники видали посвідчення для виїзду за  кордон особі без громадянства

Працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області видали посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон Айбеніз Рагімовій. Тож тепер дівчина зможе вперше залишити територію України та відвідати рідних в Азербайджані.

Події передував складний шлях визнання особою без громадянства та оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні. Айбеніз опинилася на Буковині на початку 2022 року разом з багатьма мешканцями Миколаївської та Херсонської областей, які тікали від жахіть окупації та щоденних обстрілів. Однак на відміну від своїх краян, у неї не було жодного документа, який посвідчував би особу та забезпечував законне перебування на території України.

Працівники Управління допомогли дівчині легалізуватися, встановивши, що вона не належить до громадянства жодної країни та має право на визнання ОБГ. Окрім численних переваг – права на освіту, охорону здоров’я, легальну роботу та гарантії соціального захисту – новий статус дозволив їй також оформити документ для виїзду за кордон та здійснити давню мрію – зустрітися з родиною.

Управління ДМС у Чернівецькій області