На Буковині примусово повернули вісьмох іноземців

На Буковині примусово повернули вісьмох іноземців

На Буковині примусово повернули вісьмох іноземців

Працівники міграційної служби системно працюють у напрямку протидії неврегульованій міграції, періодично виявляючи на території Чернівецької області іноземців, які з різних причин порушують терміни перебування на території України. У більшості випадків підстави для ухилення від виїзду особисті, родинні чи побутові. Але терміни легального перебування іноземців на території України, навіть у період воєнного стану, ніхто не скасовував. Тож за порушення міграційного законодавства адміністративна відповідальність настає неминуче.

Так, впродовж останніх трьох тижнів на території області було виявлено двох громадян Республіки Молдова, а також – громадян Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, Чехії, Угорщини та рф, які ухилялися від своєчасного виїзду з України. Працівники Чернівецького, Кельменецького, Хотинського та Заставнівського відділів застосували щодо вказаних іноземців штрафи згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та ухвалили рішення про примусове повернення до країн походження.

Водночас у Хотині, Заставні та Чернівцях до чотирьох місцевих мешканців, громадян України, застосовано адмін.-стягнення за ст. 205 КУпАП. За несвоєчасну реєстрацію місця проживання своїх іноземних гостей їм довелося сплатити чималі штрафи.

Управління ДМС у Чернівецькій області