На Буковині оштрафовано громадянку Грузії та вісьмох громадян рф

На Буковині оштрафовано громадянку Грузії та вісьмох громадян рф

На Буковині оштрафовано громадянку Грузії та вісьмох громадян рф

Збіг чи ні, але системне спостереження за статистикою адмінстягнень засвідчує, що найчастіше до порушень міграційного законодавства на території Буковини вдаються громадяни рф. Саме вони здебільшого потрапляють до зведень адміністративних порушень, забезпечуючи левову частку чи щонайменше половину від усіх сплачених до державної скарбниці штрафів.

В цьому сенсі не стала винятком і статистика останніх двох тижнів, коли працівниками Кіцманського, Сокирянського, Чернівецького відділів та Путильського сектору УДМС у Чернівецькі області було зафіксовано 9 випадків порушення іноземцями міграційного законодавства. Зокрема, 8-ро громадян рф та громадянка Грузії проживали на території України за недійсними документами або взагалі без жодних дозвільних документів. Загальна сума штрафів по вказаним випадкам склала майже 28 тисяч гривень, з них понад 23 тисячі надходжень до держбюджету та зміцнення обороноздатності України забезпечили росіяни.

За порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла за ст. 206 КупАП також сплатив чималий штраф мешканець обласного центру, громадянин України.

Управління ДМС у Чернівецькій області