На Дніпропетровщині оформили посвідки на тимчасове проживання цілій родині з Вірменії

На Дніпропетровщині оформили посвідки на тимчасове проживання цілій родині з Вірменії

На Дніпропетровщині оформили посвідки на тимчасове проживання цілій родині з Вірменії

Солонянський відділ ГУ ДМС у Дніпропетровській області продовжує документувати осіб без громадянства.

Так, днями посвідки на тимчасове проживання отримала ціла родина, яка не мала громадянства: чоловіка з дружиною та їхні двоє дорослих синів.

Сім’я переїхала в Україну ще в 1993 році з Вірменії. Батьки мали паспорти громадян колишнього СРСР, а сини - лише свідоцтва про народження.

Коли подружжя досягло пенсійного віку, вони не змогли оформити пенсію через відсутність необхідних документів. А уже повнолітні сини після закінчення 9 класів школи без документів не змогли продовжити навчання, офіційно працевлаштуватись та створити власні родини. Тому родина і звернулася до міграційної служби.

Принагідно нагадаємо, що 16 квітня 2021 року набрала чинності постанова КМУ номер 317 «Про деякі питання визнання осіб без громадянства», якою затверджено порядок розгляду заяви про визнання особи без громадянства, згідно з яким в Україні розпочався процес документування таких осіб, чим і скористалась родина з Дніпропетровщини.

Надалі набуття статусу осіб без громадянства дозволить такій категорії людей офіційно працевлаштовуватись, отримувати медичну допомогу, освіту, пенсію та інші соціальні пільги.

Послуга надається без стягнення сплати, що є позитивним моментом для документування цілої родини.

Згодом всі члени родини отримають право на дозвіл на імміграцію в Україну та документування посвідками на постійне проживання, а з часом зможуть подати клопотання про отримання громадянства України.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області