ID-картка – вперше: встановити особу допоміг відеоконференцзв’язок

ID-картка – вперше: встановити особу допоміг відеоконференцзв’язок

ID-картка – вперше: встановити особу допоміг відеоконференцзв’язок

До Солом’янського відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області з питання оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти вперше після досягнення 18-річного віку звернувся громадянин міста Луганськ.

На початку 2022 року юнак вирішив виїхати на підконтрольну нашій країні територію та отримати згаданий документ. Але через повномасштабне вторгнення рф був змушений перенести переїзд. Разом з тим уже липні 2022 року він скористався тимчасовим проїздом у Запорізькій області та здійснив задумане. Допомогли йому це зробити волонтери.

Керуючись Поставою КМУ № 302 працівники міграційної служби повідомили заявникові, що для отримання паспорта йому необхідно пройти процедуру встановлення особи із залученням родичів, сусідів тощо. Поряд з тим родичі не мали змоги бути присутніми особисто, тому міграційники запропонували провести відеоконференцзв’язок, завдяки чому вдалося встановити особу заявника.

Детальніше з переліком документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку та порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитись за посиланнями: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/302-2015-%D0%BF#Text, на нашому сайті: https://dmsu.gov.ua/faq/vidpovidi-na-chasti-pitannya-na-period-voenogo-stanu/6.html.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області