УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині оштрафували чотирьох іноземців та особу без громадянства

На Буковині оштрафували чотирьох іноземців та особу без громадянства

На Буковині оштрафували  чотирьох іноземців та особу без громадянства

Згідно вимог міграційного законодавства іноземці, які отримали посвідку на тимчасове або постійне проживання, зобов’язані впродовж 30 календарних днів з дня видачі документа зареєструвати своє місце проживання в Україні.

Це необхідно для офіційного листування з особою (у тому числі, з міграційною службою) саме за зареєстрованою адресою. Також обмін, внесення змін чи скасування посвідки здійснюється за адресою реєстрації іноземного громадянина на території України.

Однак на практиці чимало наших іноземних гостей нерідко нехтують процедурою обов’язкової реєстрації та наражають себе на адмінстягнення. Так, впродовж минулого тижня в Чернівцях, Сторожинці, Сокирянах та Вижниці працівниками УДМС було виявлено громадян Німеччини, США, Румунії, Молдови та одну особу без громадянства, які не зареєстрували своєчасно місце проживання. Усіх порушників оштрафовано.

У випадку виникнення будь-яких суперечок щодо оренди житла, завдання майнової  шкоди сусідам тощо за відсутності офіційної реєстрації неможливе їх розв’язання у правовому полі. Тож за порушення порядку реєстрації місця проживання іноземців передбачена також адміністративна відповідальність громадян України. Так, за ст. 205 КУпАП у Сторожинці був оштрафований місцевий мешканець, громадянин України, який не подбав про своєчасну реєстрацію  свого гостя.

Управління ДМС у Чернівецькій області