У Чернігові вперше провели встановлення особи засобами відеозв’язку

У Чернігові вперше провели встановлення особи засобами відеозв’язку

У Чернігові вперше провели встановлення особи засобами відеозв’язку

19  травня  до УДМС у Чернігівській області  з питання оформлення паспорта громадянина України вперше звернувся 23-річний  хлопець родом зі Слов’янська.

Як розповів  молодий чоловік,  після вторгнення російських військ на Донеччину та Луганщину, йому довелося полишити рідну домівку. Саме з цих причин він не отримав паспорт вчасно - по досягненню віку.  

Нині чоловік на волонтерських засадах  займається відновленням та ремонтом будинків постраждалих від наслідків російської агресії в Чернігівській області.

Працівники Управління роз’яснили молодому чоловіку, що відповідно до вимог чинного законодавства для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти вперше після досягнення 18-річного потрібно провести процедуру встановлення особи  із залученням родичів, сусідів тощо.  І головне, що в умовах воєнного стану зробити це можна у режимі відеоконференцзв′язку.

Попри труднощі та збій у встановленні  онлайн зв’язку з мамою, яка й  досі проживає у Слов’янську, на території розмежування, міграційники Чернігівщини поспілкувалися з жінкою та  провели процедуру встановлення особи.

Отож, незабаром хлопець отримає перший у своєму житті паспорт громадянина України у вигляді ІD-картки.

З детальною інформацією щодо переліку документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку та порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитись за посиланням або на у «Частих запитаннях під час воєнного стану».

Управління ДМС у Чернігівській області