У Дніпрі після встановлення особи оформили ID-картку 22-річній жінці

У Дніпрі після встановлення особи оформили ID-картку 22-річній жінці

У Дніпрі після встановлення особи оформили ID-картку 22-річній жінці

Нещодавно до Індустріального відділу у м. Дніпрі ГУ ДМС у Дніпропетровській області звернулася 22-річна жінка із міста Сарни щодо оформлення першого в житті паспорта громадянина України.

У дворічному віці вона залишилася без мами й з того часу вихованням дівчини займалася тітка, яка наразі знаходиться за кордоном.

Державна реєстрація народження українки відбулась лише у 2023 році на підставі рішення суду про встановлення факту народження. Жінка ніколи ніде не навчалася. Сьогодні вона уже сама мама двох хлопчиків, у свідоцтвах про народження яких зазначена без належності до громадянства України.

З наявних документів у жінки була лише копія медичної картки з пологового будинку, але завдяки клопіткій роботі міграційників, жінка пройшла процедуру встановлення особи, кінцевим результатом якої й стало оформлення ID-картки.

Державна міграційна служба України принагідно нагадує: кожен українець, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України. З переліком документів для оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-карти після досягнення 18-річного віку, а також порядком проведення відеоконференцзв’язку можна ознайомитись за посиланням.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області