В Ужгороді 16-річний юнак, якого волонтери вивезли із зони бойових дій на Донеччині, отримав перші…

В Ужгороді 16-річний юнак, якого волонтери вивезли із зони бойових дій на Донеччині, отримав перші паспортні документи

В Ужгороді 16-річний юнак, якого волонтери вивезли із зони бойових дій на Донеччині, отримав перші паспортні документи

Вже понад рік 16-річний Вілен із селища Очеретине, що на Донеччині, проживає в Ужгороді.  Шлях хлопця на Закарпаття був довгий і непростий: після початку бойових дій на сході України у 2014 році мама хлопця відмовилася від евакуації, а батько помер кілька років тому.

Сам юнак після початку повномасштабної війни не захотів залишатися на Донеччині. На допомогу Вілену прийшли волонтери, з якими він підтримував зв'язок ще з 2014 року: вони вивезли хлопця спочатку в Запоріжжя, а вже звідти на Закарпаття. Тут він прожив кілька тижнів у тимчасовому шелтері, після чого Вілена під опіку взяла голова однієї з громадських організацій міста.

Наразі хлопець закінчує перший курс Ужгородського вищого професійного училища – за рік він уже стане дипломованим продавцем.

Нещодавно юний українець звернувся до Міграційної служби в Закарпатській області, щоб оформити паспортні документи, а вже днями отримав свої перші ID-картку та закордонний паспорт. Тепер Вілен зможе отримувати стипендію та інші виплати.

Бажаємо юнаку успіхів у навчанні та професійного зростання. І принагідно нагадуємо, що діти, яким виповнилося 14 років, варто подбати про своєчасне виготовлення першого паспорта громадянина України у формі ID-картки. Детальніше про цю послугу можна дізнатися за посиланням.

Головне управління ДМС у Закарпатській області