З початку року Міграційна служба Донеччини переслала у різні країну світу 228 біометричних документів

З початку року Міграційна служба Донеччини переслала у різні країну світу 228 біометричних документів

З початку року Міграційна служба Донеччини переслала у різні країну світу 228 біометричних документів

У минулому році урядовою постановою було врегульовано питання, яким чином громадяни, що оформили закордонні чи паспорти у вигляді ID-картки в одному регіоні, мали можливість отримати готові документи безпосередньо за місцем фактичного перебування в іншому регіоні України або за кордоном. 

Зрозуміло, що де б не перебували люди, виникали питання з оформленням паспортних документів: 14-річним – перший паспорт, в інших випадках – у зв’язку з втратою, закінченням терміну дії, зміною прізвища тощо. Нерідко оформлені ними закордонні паспорти та  паспорти у вигляді ID-картки надходять  у відповідні строки до територіальних підрозділів, натомість громадяни перебувають у зовсім іншому місці. 

Наразі працює механізм пересилання паспортів від одного територіального підрозділу міграційної служби до будь-якого в іншому регіоні України, а також через МЗС України до закордонних дипломатичних установ і розміщених за кордоном  представництв Центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс». Щоб отримати за кордоном паспортний документ, слід  звернутися до закордонної дипломатичної установи України з заявою  про отримання у країні перебування закордонного паспорта або внутрішнього паспорта у вигляді ID-карти. Заява має бути адресована тому територіальному підрозділу ДМС в Україні, в якому  цей документ оформлявся.

З початку цього року міграційна служба Донецької області подбала про те, щоб майже 228  українців за місцем свого перебування у різних країнах світу отримали бажані закордонні паспорти (118 документів) і паспорти громадянина України (110 документів). Географія широка: від сусідніх Польщі, Болгарії, Чехії  до Японії,США.

До речі,  за заявами громадян, які оформляли паспорти в Донецькій області та виявили бажання отримати готові документи в інших областях України, переслані  165 документів.

Головне управління ДМС у Донецькій області