Ефективна співпраця УДМС Рівненської області з Посольством Грузії: Шлях до швидкої ідентифікації…

Ефективна співпраця УДМС Рівненської області з Посольством Грузії: Шлях до швидкої ідентифікації та повернення засуджених на батьківщину

Ефективна співпраця УДМС Рівненської області з Посольством Грузії: Шлях до швидкої ідентифікації та повернення засуджених на батьківщину

Працівники сектору організації запобігання нелегальної міграції, реадмісії та видворення УДМС у Рівненській області проводять системну роботу щодо обліку та подальшого законного повернення раніше засуджених іноземців до країн походження.

Зокрема, налагоджено плідну співпрацю з посольством Грузії в Україні щодо своєчасної ідентифікації громадян цієї країни, які мають звільнятися з місць позбавлення волі та документування їх довідкою на повернення до країни походження.

Характерним є черговий приклад, коли з моменту звернення УДМС у Рівненській області до Посольства Грузії в Україні і до фактичного виготовлення довідки на повернення громадянина Грузії, який відбуває покарання у виправній установі на території Рівненської області, пройшло два тижні. Така міжвідомча співпраця дає змогу на швидке реагування щодо притягнення іноземця після звільнення до адміністративної відповідальності по ст. 203 КУпАП та прийняття рішення про примусове повернення порушника міграційного законодавства на батьківщину.

Результатом такої роботи стає поліпшення безпекового середовища в Україні.

Управління ДМС у Рівненській області