На Прикарпатті проживають восьмеро іноземців зі статусом біженця чи особи, яка потребує додаткового…

На Прикарпатті проживають восьмеро іноземців зі статусом біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту в Україні

На Прикарпатті проживають восьмеро іноземців зі статусом біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту в Україні

У вже далекому 2002 році Україна офіційно приєдналася до міжнародних угод щодо забезпечення на своїй території прав біженців на основі Конвенції про статус біженців та Протоколу до неї. Щорічно 20 червня відзначається Всесвітній день біженців, тож традиційно цього дня проводяться різноманітні заходи, що мають на меті привернути увагу суспільства до проблеми біженців, нагадати всім людям, що така категорія осіб потребує захисту й підтримки.

У зв’язку з тим, що другий рік Україна зазнає військової агресії рф, увага світу прикута насамперед до проблем і поневірянь тих українців, які опинилися у зоні бойових дій або ж вимушено стали внутрішньо переміщеними особами. До прикладу, станом на сьогодні лише в Івано-Франківській області на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб  зареєстровано понад 130 тисяч громадян.

Для учасників заходів, які відбувалися в середмісті Івано-Франківська, організатори підготували комплексну програму, деможна було відвідати виставку-інсталяцію «Надія вдалині від дому», виставку творчих робіт внутрішньо переміщених осіб, майстер-класи, які провели представники з Херсонщини та Маріуполя. Крім того, працювали локації психологічної підтримки і консультації фахівців. Зокрема, тут можна було отримати консультації й працівників УДМС в Івано-Франківській області.

Якщо ж говорити про осіб з числа іноземців, яким надано статус біженців в Україні, то на сьогодні в Івано-Франківській області з таким статусом  проживає  громадянин Афганістану, а ще семеро іноземців визнані особами, які потребують додаткового захисту в Україні.

Управління ДМС в Івано-Франківській області