Міграційники Буковини приєдналися до відзначення Всесвітнього дня біженця

Міграційники Буковини приєдналися до відзначення Всесвітнього дня біженця

Міграційники Буковини приєдналися до відзначення  Всесвітнього дня біженця

Головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМС у Чернівецькій області Марина Мартинюк взяла участь у роботі дискусійної платформи, присвяченої внеску міжнародних, національних волонтерських організацій і благодійних фондів, органів державної влади у адаптування вимушено переміщених осіб в умовах війни. Захід, що відбувся просто неба в обласному музеї архітектури та побуту, було організовано Департаментом соцзахисту Чернівецької ОВА захід з нагоди відзначення Всесвітнього дня біженця.

Представниця міграційної служби розповіла про низку законодавчих нововведень, запроваджених в період дії воєнного стану фахівцями ДМС України спільно з законотворцями, що суттєво спростили громадянам доступ до міграційних послуг.

Йшлося зокрема про впровадження експериментального проекту з одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта, оформлення посвідчення особи на повернення в Україну, впровадження послуг з пересилання раніше оформлених паспортних документів в межах України та за кордон, створення та системне розширення мережі закордонних відділень «Паспортного сервісу» тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області