УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Буковини приєдналися до відзначення Всесвітнього дня біженця

Міграційники Буковини приєдналися до відзначення Всесвітнього дня біженця

Міграційники Буковини приєдналися до відзначення  Всесвітнього дня біженця

Головний спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Управління ДМС у Чернівецькій області Марина Мартинюк взяла участь у роботі дискусійної платформи, присвяченої внеску міжнародних, національних волонтерських організацій і благодійних фондів, органів державної влади у адаптування вимушено переміщених осіб в умовах війни. Захід, що відбувся просто неба в обласному музеї архітектури та побуту, було організовано Департаментом соцзахисту Чернівецької ОВА захід з нагоди відзначення Всесвітнього дня біженця.

Представниця міграційної служби розповіла про низку законодавчих нововведень, запроваджених в період дії воєнного стану фахівцями ДМС України спільно з законотворцями, що суттєво спростили громадянам доступ до міграційних послуг.

Йшлося зокрема про впровадження експериментального проекту з одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта, оформлення посвідчення особи на повернення в Україну, впровадження послуг з пересилання раніше оформлених паспортних документів в межах України та за кордон, створення та системне розширення мережі закордонних відділень «Паспортного сервісу» тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області