Буковинські міграційники навчалися цифровій грамотності та захисту персональних даних

Буковинські міграційники навчалися цифровій грамотності та захисту персональних даних

Буковинські міграційники навчалися цифровій грамотності та  захисту персональних даних

Працівники управління ДМС у Чернівецькій області взяли участь у дводенному короткостроковому навчанні, організованому Чернівецьким регіональним центром підвищення кваліфікації на теми «Впровадження стандартів захисту персональних даних та забезпечення доступу до публічної інформації» та «Цифрова грамотність державних службовців».

Фахові викладачі Чернівецького юридичного інституту Національного університету «Одеська юридична академія» та ЧНУ ім. Ю.Федьковича розповіли учасникам семінарів про порядок здійснення та забезпечення права на доступ до публічної інформації, судову практику у спорах щодо забезпечення права особи на доступ до публічної інформації, забезпечення права на захист персональних даних та особливості європейського та українського законодавства із зазначеного питання.

Йшлося також про принципи електронного урядування в інформаційному суспільстві, надання державних послуг онлайн та роботу порталу «Дія», автоматизацію збору, обробки, передачі та захисту інформації, а також – про базові та додаткові можливості офісних програм Excel, Powerpoint та інші.

Управління ДМС у Чернівецькій області