Буковинські міграційники надали пакет паспортних послуг інтернаціональній родині внутрішньо переміщених…

Буковинські міграційники надали пакет паспортних послуг інтернаціональній родині внутрішньо переміщених осіб

Буковинські міграційники надали пакет паспортних послуг інтернаціональній родині внутрішньо переміщених осіб

Цього чоловіка останні кілька місяців можна було зустріти в багатьох кабінетах Управління ДМС у Чернівецькій області. Громадянин Грузії Гоча Гоголідзе проживав з родиною в Донецькій області, однак події 2014-го розділили благополучну колись родину – дружина залишилася на окупованій території, а чоловік з трьома доньками виїхав на свою батьківщину. Вихованням дівчаток займалася грузинська бабуня, але після її смерті чоловік наважився на нестандартний крок. Доки триває війна, жодний регіон України не може почуватися у повній безпеці. Однак саме на Буковину багатодітний батько- одинак привіз «свій найбільший скарб» – Тамріко, Нану та Софіко.

Мотив у чоловіка шляхетний: Україна – батьківщина його дітей, тому вони повинні знати мову цієї країни, її культуру, традиції та звичаї. Тож троє дівчаток, які володіють лише грузинською та англійською, потрохи опановують українську та планують продовжити навчання саме в нашій країні.

Легалізувати перебування цій маленькій дружній родині допомогли фахівці міграційної служби Чернівецької області, які надали пакет усіх необхідних адміністративних послуг: двом старшим дівчаткам оформлено одночасно перші паспорти громадянина України у вигляді ID-картки та закордонні паспорти, меншій – закордонний паспорт, батькові переоформлено посвідку на постійне проживання у вигляді книжечки на пластикову нового зразка. Для Гочі залишається відкритим питання набуття громадянства України, документи на яке було подано в Донецьку ще до лютого 2022 року.

Та хочеться вірити, що ця інтернаціональна родина внутрішньо-переміщених осіб зможе подолати всі труднощі та побудує на Буковині нове щасливе життя. Голова родини впевнений, що все вдасться, адже таких відкритих, щирих й доброзичливих людей, як українці, він не бачив ніде. Хіба ще в Грузії…

Управління ДМС у Чернівецькій області