У Чернівцях встановили особу через відео-зв'язок

У Чернівцях встановили особу через відео-зв'язок

У Чернівцях встановили особу через відео-зв'язок

Наталя виїхала з окупованого Донецька у 2014-му році й за неповні 10 років змінила не одне місце проживання. У вимушених подорожах жінка втратила документ, який посвідчував особу та підтверджував громадянство – паспорт громадянина України старого зразка у вигляді книжечки.

Наталя неодноразово зверталася до підрозділів міграційної служби в різних містах України, однак за відсутності її даних у Єдиному державному демографічному реєстрі працівники ДМС вимушені були відмовляти їй у послузі. Адже в цих населених пунктах не було людей, готових підтвердити її особу.

Порятунком для молодої жінки стало нововведення у міграційному законодавстві, що дозволило проводити процедуру встановлення особи за допомогою сучасних цифрових технологій. Це дало змогу сотням українців, які поневіряються в рідній державі під час воєнного стану без жодних документів, врешті легалізуватися.

Начальниця Сторожинецького відділу Оксана Хмара спільно з завідувачем сектору з питань громадянства УДМС у Чернівецькій області Василем Нігдою провели сеанс відео-зв’язку, під час якого рідна мама Наталі підтвердила її особу. Звісно, обидві жінки не могли спілкуватися без сліз, а працівники міграційники міграційної служби в цей час виконали усі необхідні формальності згідно протоколів, внаслідок чого пані Наталя невдовзі отримає свій паспорт громадянина України зразка. Щонайперше, він дозволить жінці офіційно працевлаштуватися на роботу та врешті перестати бути «невидимкою» з юридичної точки зору у власній державі.

Управління ДМС у Чернівецькій області