УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Київщини сприятимуть детінізації ринку праці

Міграційники Київщини сприятимуть детінізації ринку праці

Міграційники Київщини сприятимуть детінізації ринку праці

Міграційна служба і Держпраці консолідовують зусилля у напрямі протидії нелегальній міграції, а також зменшення рівня незадекларованої праці іноземців та осіб без громадянства.

Відповідний Меморандум про співробітництво та партнерство підписали начальник Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав  Гузь та керівник Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Роман Семчук.

Вячеслав Гузь наголосив на важливості досягнутих домовленостей: «Для воюючої країни неврегульована міграція додатково несе загрозу національній безпеці. Тому вважаю, що запобігати цьому негативному явищу необхідно комплексно і на всіх рівнях. Оскільки переважна більшість незаконних мігрантів прямують в Україну саме з метою заробітку, Державну службу з питань праці мають зацікавити випадки провадження господарської діяльності з незаконним використанням найманої праці іноземців.

Пропоную переходити до конкретних спільних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими іноземними працівниками».

Потрібно мати на увазі, що іноземці, які тимчасово перебувають в Україні чи документовані посвідкою на тимчасове проживання в Україні, у разі виявлення бажання працевлаштуватися, повинні звернутися до одного з центрів зайнятості для отримання Дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

У ході зустрічі сторони домовились про активну співпрацю і запланували спільні відпрацювання можливих місць масового перебування неврегульованих мігрантів.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області