У Кременчуці провели навчання з адміністраторами ЦНАПу

У Кременчуці провели навчання з адміністраторами ЦНАПу

У Кременчуці провели навчання з адміністраторами ЦНАПу

В Україні набрала чинності Постанова КМУ 651 щодо завершення дії карантину через COVID-19 та режиму надзвичайної ситуації у звʼязку з пандемією коронавірусу з 1 липня 2023 року.

Законодавством з дня оголошення карантину (12 березня 2020 року) до дня його скасування було призупинено перебіг строків звернення за отриманням адмінпослуг та строки їх надання.

Враховуючи, що від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення, з метою належного забезпечення надання  послуг громадянам, виникла необхідність у проведенні занять з адміністраторами Департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Кременчуці».

Тож 5 липня у приміщенні ЦНАПу керівник Крюківського відділу міграційної служби Олена Твердоступ провела навчання з адміністраторами, на якому було вивчено обчислення строків надання адміністративних послуг, зокрема, вклеювання фотокарток при досягненні 25- чи 45-річного віку до паспорта громадянина України у вигляді книжечки з врахуванням положень нормативно-правових актів, якими встановлено особливості надання адміністративних послуг у період дії воєнного стану.

Заняття проходили у форматі запитання-відповідь, а тому, крім основної теми, розглянули багато інших актуальних питань. Серед яких - порядок визнання паспортів недійсними, непридатними до використання, зберігання персоналізованих бланків та їх пересилання для вручення власникам в умовах воєнного стану.
Особливу увагу адміністраторів ЦНАПу було звернено на обовʼязкову перевірку паспортів старого зразку у вигляді книжечки на предмет підробки та за електронним сервісом на офіційному сайті ДМС «Перевірка недійсних документів».

Разом, кожен на своєму місці, ми працюємо заради Перемоги!

Управління ДМС у Полтавській області