В Чернівцях міграційники оформили закордонні паспорти багатодітній родині

В Чернівцях міграційники оформили закордонні паспорти багатодітній родині

В Чернівцях міграційники оформили закордонні паспорти  багатодітній родині

Працівники Управління ДМС в Чернівецькій області оформили закордонні паспорти багатодітній родині з села Їжівці Чудейської територіальної громади. Батьки шістьох чарівних дівчаток віком від 2-х до 12-ти років Вадим та Крістіна пройшли всі етапи, необхідні для оформлення паспортів – записали усіх дітей в електронну чергу, зазначивши при цьому персональні дані саме майбутніх власників документів, звернулися у чітко на визначену дату та час до підрозділу міграційної служби.

Нагадаємо, для оформлення закордонного паспорта для неповнолітньої особи необхідні паспорт одного із батьків, свідоцтво про народження/ ID-картка для дітей віком від 14-ти років, раніше оформлений закордонний паспорт (за наявності) та платіжний документ для отримання адміністративної послуги.

Якщо малечі ще не виповнилося 12 років і батьки не мають бажання зайвий раз приводити дитину в місця скупчення людей (а в сезон літніх відпусток у підрозділах міграційної служби завжди багатолюдно), можна зробити одне фото розміром 10х15 та оформити паспортний документ без присутності дитини. Такою можливістю Вадим та Крістіна наразі не скористалися та привели всіх дітей до підрозділу УДМС, де їх сфотографували на місці.

Дітям до 16 років паспорт громадянина України у вигляді ID-картки оформляється терміном на 4 роки. Тато Вадим дуже сподівається, що коли прийде час обмінювати щойно отримані закордонні паспорти на нові, доведеться оформляти дітям вже сім документів і що до шести чудових дівочих імен в їхній великій родині додасться ще одне хлопчаче.

Управління ДМС у Чернівецькій області