У Сторожинці оформили перші паспорти вихованцям слов’янського дитячого центру

У Сторожинці оформили перші паспорти вихованцям слов’янського дитячого центру

У Сторожинці оформили перші паспорти вихованцям  слов’янського дитячого центру

Працівники Сторожинецького відділу УДМС у Чернівецькій області надали послугу з оформлення першого паспорта громадянина України у вигляді ID-картки вихованцям «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей в м. Слов’янськ Донецької області», які досягли 14-річного віку. Цей комунальний заклад минулого року був переміщений на Буковину та отримав тимчасовий прихисток на базі Карапчівської спеціальної загальноосвітньої школи- інтернату.

За словами директора установи Тетяни Профатило, вона як офіційний представник дітей, залишилася цілком задоволеною рівнем сервісу, що був наданий її вихованцям в процесі оформлення паспортних документів – починаючи від консультації на «Гарячій лінії» УДМС і завершуючи отриманням готових паспортів під час повторного візиту.

Нагадаємо, що перший паспорт громадянина України у вигляді ID-картки оформляється при наданні свідоцтва про народження дитини, довідки про реєстрацію місця проживання, реєстраційного номеру платника податків (за наявності), паспортів громадянина України офіційних представників дитини: батьків, опікунів чи усиновлювачів.

Перший паспорт громадянина України виготовляється виключно в звичайному режимі, що в умовах воєнного стану складає 1,5 - 2 місяця. Для тих, хто оформляє ID-картку вперше, послуга є безкоштовною.

Управління ДМС у Чернівецькій області