У Чернівцях проведено внутрішнє навчання з питань роботи з іноземцями та ОБГ

У Чернівцях проведено внутрішнє навчання з питань роботи з іноземцями та ОБГ

У Чернівцях проведено внутрішнє навчання з питань роботи з  іноземцями та ОБГ

Внутрішнє навчання для керівників та працівників територіальних підрозділів, які відповідають за роботу з іноземцями та особами без громадянства, провели в режимі онлайн т.в.о. начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Владислав Ксенюк та представник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Назарій Цінько.

Йшлося про актуальні зміни до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та нововведення щодо використання підсистеми «Облік іноземців та біженців» функціоналу «Незаконні мігранти» ЄІАС УМП (Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами).

Владислав Ксенюк детально розглянув оновлені вимоги щодо обов’язків приймаючої сторони, порядку звернення осіб, яким припинено громадянство України, порядку звернення іноземців та ОБГ в разі втрати документів, здійснення перевірок місця проживання іноземця або особи без громадянства, змін в оформленні посвідки на тимчасове проживання, продовження строку перебування іноземців та осіб без громадянства.

Назарій Цінько надав ґрунтовну інформацію щодо особливостей прийняття рішень про примусове повернення/видворення/заборону в’їзду та зробив аналіз проблемних питань, що виникають при документуванні порушень міграційного законодавства іноземцями та особами без громадянства.

Управління ДМС у Чернівецькій області