В Чернівцях розпочався інформаційно-просвітницький марафон з питань протидії торгівлі людьми

В Чернівцях розпочався інформаційно-просвітницький марафон з питань протидії торгівлі людьми

В Чернівцях розпочався інформаційно-просвітницький марафон з питань протидії торгівлі людьми

Працівники Управління ДМС в Чернівецькій області взяли участь у прес-брифінгу з питань протидії торгівлі людьми, організованому в рамках просвітницького марафону "Ваша безпека понад усе". Інформаційна кампанія проводиться Чернівецькою ОВА спільно з Центром громадської активності "Синергія" за сприяння МОМ та триватиме два ближчих тижні.

Учасники брифінгу обговорили окремі аспекти надання медичної, психологічної, правової, консультативної, фінансової допомоги особам, що постраждали від торгівлі людьми, порядок проведення процедури присвоєння відповідного статусу, надання таким людям матеріальної допомоги від держави та європейських партнерів тощо.

Якщо вам відомі факти торгівлі людьми, телефонуйте на Національну гарячу лінію за багатоканальним  номером  527.

Також можна звертатися до:

  • виконавчого партнеру МОМ «Центр  громадської активності «Сінергія» у Чернівецькій області: 050 270-21-33;
  • Департаменту  соціального  захисту населення Чернівецької ОВА:  050 104-64-24;
  • УДМС в Чернівецькій області (з питань документування громадян України, іноземців та ОБГ) – «Гаряча лінія»: 0372 55-04-61.

Довідково:

За офіційними даними Національної соціальної сервісної служби України, за період з 2012 р. по липень 2023 року в Чернівецькій області встановлено 36 статусів особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Відповідно до комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян передбачено надання одноразової допомоги з обласного бюджету в розмірі 13,4 тис. грн. Загальна сума одноразової допомоги складає 20,7 тис. грн.

Управління ДМС у Чернівецькій області