УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Без документів проживав 27 років

Без документів проживав 27 років

Без документів проживав 27 років

Після 27 років проживання без паспортних документів Микола Павлович отримав свій перший паспорт громадянина України у Подільському відділі у м. Кропивницькому Управління ДМС у Кіровоградській області.

До підрозділу міграційної служби 56-річний чоловік звернувся для оформлення ID-картки у зв'язку із втратою паспорта СРСР зразка 1974 року. З 1996 року Микола Павлович проживав без документів.

Втім, оформленню самого паспортного документа передувала процедура підтвердження належності заявника до громадянства України. У судовому порядку підтверджено факт постійного проживання чоловіка в Україні на момент проголошення Незалежності України і це дало можливість міграційникам встановити належність його до громадянства України (п. 1 ч. 1 ст. 3 ЗУ «Про громадянство України»).

Отож, маючи всі необхідні документи, чоловік нарешті зміг отримати сучасний документ - ID-картку.

Такі випадки є непоодинокими і кожен індивідуальний, тому у міграційній службі наголошують на необхідності звернення власників паспортів радянського зразка до територіальних підрозділів УДМС із наявними документами. Там їм буде надано консультації та роз’яснення щодо подальших дій.

Управління ДМС у Кіровоградській області