Діти-сироти з Луганщини отримали перші закордонні паспорти на Закарпатті

Діти-сироти з Луганщини отримали перші закордонні паспорти на Закарпатті

Діти-сироти з Луганщини отримали перші закордонні паспорти на Закарпатті

Війна проти рф триває в Україні вже понад 9 років. Крим, Донеччина, Луганщина, повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року… Російська агресія зруйнувала мільйони українських родин. Та серед них, на жаль, є й такі, хто постраждав від дій окупантів неодноразово.

Багатодітна сім’я, у якій росли  Ростислав, Ярослав та Ксенія разом з батьками до 2014 року мешкали у Кремінній на Луганщині. Коли росія вдерлася на Донбас, родина виїхала у Димер, що на Київщині. Та 24 лютого 2022 року загарбник наздогнав їх і тут: містечко було окуповане російськими військами у перші дні повномасштабного вторгнення.

Батько з перших днів війни вступив до лав територіальної оборони, а мама - зникла безвісти, поїхавши до лікарні у Вишгороді. До тепер сім’я не має про неї жодної інформації.

Діти разом з бабусею та тіткою майже місяць прожили у холодному підвалі. Коли у них закінчилися їжа та медикаменти, бабуся Ангеліна Анатоліївна вирішила ризикнути та виїхати з окупованого Димера. Пішки через річку Ірпінь з допомогою волонтерів вони дісталися до залізничного вокзалу в Києві й зрештою евакуаційним потягом приїхали до Рахова, що на Закарпатті.

25 червня 2022 року в тяжких боях з окупантами загинув батько: діти стали сиротами.

Тож бабуся з трьома підлітками вирішила лишитися у Рахові. Сьогодні родина завітала до місцевого відділу ДМС, щоб отримати нові закордонні паспорти. І тепер вже вдруге буде облаштовувати своє життя на новому місці.

Принагідно звертаємо увагу, що оформити паспортні документи ви можете у будь-якому підрозділі ДМС, «Паспортного сервісу» чи ЦНАП, незалежно від місця реєстрації. Детальніше читайте за посиланням

Головне управління ДМС у Закарпатській області