Київщина: спостерігаємо динаміку показників

Київщина: спостерігаємо динаміку показників

Київщина: спостерігаємо динаміку показників

За сім місяців поточного року міграційники ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області оформили та видали:

  • більш ніж 129 тисяч паспортів громадянина України у формі картки (торік за такий же період – понад 86 тисяч)
  • більш як 231 тисячу закордонних паспортів (у 2022 році за аналогічний період – майже 189 тисяч)

Окрім того, у зв’язку із досягненням 25-, 45-річного віку в зазначений період уклеєно понад 43 тисячі фотокарток до паспорта громадянина України зразка 1994 року (торік – майже 34 тисячі відповідно).

Статистика показує, що під час воєнного стану Україна продовжує залишатися привабливою для іноземців. Зокрема оформлено та видано майже 1,6 тисяч посвідок на постійне проживання (минулого року – більш як 1,3 тисячі).

Люди вірять: тут у них є майбутнє. Як повідомив одному з українських видань начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь, попри небезпечне середовище іноземні громадяни не припиняють ведення в Україні бізнесу. І це не дивно, адже наша країна завжди мала привабливий інвестиційний клімат як аграрна, промислова держава, а також як науковий та освітній центр. Особливо приваблює іноземних громадян столиця та її область.

Загалом за сім місяців 2023 року міграційники Києва та його області надали більш як 412 тисяч адміністративних послуг (у 2022 році– понад 319 тисяч).

Продовжуємо працювати у безбар’єрному середовищі, дослухаючись до зауважень та думок відвідувачів підрозділів. У разі виникнення питань звертайтеся, будь ласка, за контактами «гарячої лінії»: (044) 295-43-94

Нагадуємо, що перевірити стан оформлення документів можна на сайті ДМС України за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області