Міграційна служба Буковини долучилася до обговорення протидії торгівлі людьми

Міграційна служба Буковини долучилася до обговорення протидії торгівлі людьми

Міграційна служба Буковини долучилася до обговорення протидії торгівлі людьми

Т.в.о.  начальника відділу по роботі з іноземцями та ОБГ УДМС у Чернівецькій області Владислав Ксенюк взяв участь у виїзній сесії Координаційної ради з питань сімейної політики, присвяченій розробці Плану з протидії торгівлі людьми у Чернівецькій області на період 2023-2024 років.

В рамках спільного проекту, що реалізується регіональною владою у співпраці з МОМ  та ГО «Синергія», учасники заходу обговорили причини та наслідки, шляхи та способи подолання торгівлі людьми, механізм національної взаємодії суб’єктів, дотичних до зазначеної проблематики, особливості протидії торгівлі людьми на території Чернівецької області, окремі аспекти міжнародного та національного законодавства в цій галузі, процедуру встановлення статусу особи, постраждалої від торгівлі людьми тощо.

Під час роботи в групах представник міграційної служби надав пропозиції щодо посилення інформаційної-роз’яснювальної кампанії з зазначеної тематики, удосконалення системи ідентифікації та документування особи.

Якщо ви стали жертвою торгівлі людьми або вам особисто відомі такі люди, будьте активними у бажанні допомогти. Завдяки співпраці з міжнародними партнерами та системній роботі всіх дотичних структур в країні напрацьовано механізми дієвої протидії та подолання наслідків цього ганебного явища.

Управління ДМС у Чернівецькій області