Столиця без бар’єрів: жінці з Маріуполя оформили терміновий закордонний паспорт

Столиця без бар’єрів: жінці з Маріуполя оформили терміновий закордонний паспорт

Столиця без бар’єрів: жінці з Маріуполя оформили терміновий закордонний паспорт

До Дарницького відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області з питання оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в терміновому режимі звернулась пані Марія.

Сьогодні, кожний українець переживає  нелюдське та варварське зло від країни агресора все більше сумних історій, скалічених доль та болю... Часто громадяни, з числа внутрішньо переміщених осіб, які звертаються до відділу за отриманням адміністративних послуг, розповідають про свій населений пункт, який чи то в тимчасовій окупації, чи зруйнований, чи знаходиться під постійними обстрілами ворога.

Героїня нашого допису – з нескореного міста Маріуполь. Після початку повномасштабного вторгнення Марія Григорівна ще деякий час жила в окупації сподіваючись, що війна скоро закінчиться. Але ситуація змінювалась на гірше щогодини. І залишатися в місті ставало нестерпно. Весною росіяни дали зелений коридор – це був найважчий шлях в житті. Згодом жінка дісталась  Німеччини, де знайшла захист і підтримку близьких.
Пані Марія поділилась своїми враженнями, після приїзду в Україну: найприємнішим було чути рідну мову – таку мелодійну, барвисту і неповторну.

Місто громадянки скалічене, але продовжує жити в душі кожного маріупольця. Марія Григорівна дуже сумує за минулим життям, мріє повернутися в рідне місто та побачити його відродження.

Принагідно: Дарницьким відділом ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області з 1 січня до 1 серпня 2023 року оформлено  більш як 3800 паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що лише на 31 екземпляр менше ніж за аналогічний період минулого року. 

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області