У Заставні говорили про ведення реєстрів територіальних громад

У Заставні говорили про ведення реєстрів територіальних громад

У Заставні говорили про ведення реєстрів територіальних громад

Начальник Заставнівського відділу УДМС у Чернівецькій області Сергій Фівчук провів робочу зустріч з представниками органів місцевого самоврядування, які здійснюють формування та ведення реєстру територіальних громад.

Учасники зустрічі обговорили окремі аспекти впровадження законодавчих новел в сфері реєстрації місця проживання: щодо ведення та адміністрування реєстрів територіальних громад, процедури надання та передачі інформації з/до такого реєстру, інформаційної взаємодії між інформаційно-комунікаційними системами та передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру тощо.

Нагадаємо, відповідно до останніх законодавчих змін в України втратив   чинність такий документ, як  довідка про реєстрацію зняття з реєстрації місця проживання особи. Документом, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи або інформацію про відсутність таких відомостей на дату та час його формування, сьогодні є витяг із реєстру територіальної громади.

Водночас запроваджено більш спрощену процедуру зняття особи із задекларованого або зареєстрованого місця проживання (перебування), у тому числі, власниками житла. Також законодавством скасовано обов’язкове проставляння штампу про реєстрацію місця проживання в паспорті у вигляді книжечки, спрощено процедуру зняття з реєстрації місця проживання осіб, які не є власниками житла, тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області