Законодавчі зміни у сфері міграції вивчали на онлайн-навчанні терпідрозділи Міграційної служби…

Законодавчі зміни у сфері міграції вивчали на онлайн-навчанні терпідрозділи Міграційної служби Черкащини

Законодавчі зміни у сфері міграції вивчали на онлайн-навчанні терпідрозділи Міграційної служби Черкащини

Відділом у справах іноземців та осіб без громадянства спільно з сектором організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Черкаській області для територіальних підрозділів проведено онлайн-навчання. Увагу зосередили на законодавчих змінах, внесених до Законів України «Про імміграцію», «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про внесення змін до КУпАП щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції».

Вдосконалено визначення приймаючої сторони – осіб, які запрошують чи приймають іноземців та осіб без громадянства в Україні. Зокрема, визначено обов’язки приймаючої сторони та встановлена відповідальність за їх порушення відносно іноземців та осіб без громадянства, яких вони запросили в Україну чи приймають в Україні (ст. 205 КУпАП). Удосконалено норми стосовно продовження строку перебування чи тимчасового проживання іноземців та осіб без громадянства на території України тощо.

Статті 203, 204 та 205 КУпАП викладені у новій редакції, а статтю 206 – виключено. Новою статтею 185-15 КУпАП встановлено  адмінвідповідальність за невиконання законних вимог працівників ДМС під час виконання ними службових обов’язків, пов’язаних із запобіганням та протидією нелегальній міграції.

Загалом законодавчі зміни посилюють адміністративну відповідальність за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства і сприятимуть запобіганню та протидії нелегальній міграції в Україні.

Управління ДМС у Черкаській області