13 нелегальних мігрантів виявили у серпні на Тернопільщині

13 нелегальних мігрантів виявили у серпні на Тернопільщині

13 нелегальних мігрантів виявили у серпні на Тернопільщині

Виявлення нелегальних мігрантів і порушників міграційного законодавства - одна зі складових національної безпеки. Відтак міграційники Тернопілля активно працюють у даному напрямку.

Як результат — впродовж серпня виявлено 13 іноземців, які перебували на території нашої держави нелегально. Щодо 12 іноземних громадян посадові особи міграційної служби області прийняли рішення про примусове повернення, тепер у них є до 30 днів, аби покинути територію України. Щодо ще одного порушника, громадянина африканської країни, прийнято рішення про примусове видворення за межі території України із забороною в'їзду  строком на 5 років.

Також в останній місяць літа за порушення міграційного законодавства до адміністративної відповідальності, згідно статті 203 КУпАП, притягнуто 27 іноземців, які загалом зобов'язані сплатити штрафів на майже 60 тисяч гривень.

Щодо однієї особи, громадянина України,  складено протокол про адміністративне порушення за статтею 205 КУпАП за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства.

Звертаємо увагу, що вступив  у дію Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції», який, серед іншого, посилюють відповідальність за порушення приймаючою стороною своїх обов’язків відносно іноземців та осіб без громадянства (ОБГ), яких вони запросили в Україну чи приймають в Україні, зокрема, за умисне невжиття заходів для своєчасного подання іноземцями або особами без громадянства заяв для оформлення документів на право проживання (перебування) в Україні чи неповідомлення у встановлений строк про припинення підстав для проживання чи перебування таких громадян.

Управління ДМС у Тернопільській області