Інформуємо про роботу «гарячої лінії» Головного управління ДМС у Донецькій області

Інформуємо про роботу «гарячої лінії» Головного управління ДМС у Донецькій області

Інформуємо про роботу «гарячої лінії» Головного управління ДМС у Донецькій області

ДМС України відповідно до покладених на неї завдань здійснює розгляд звернень громадян з питань, пов’язаних з діяльністю міграційної служби, її територіальних органів та територіальних підрозділів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери її управління.

Наразі ГУ ДМС України у Донецькій області здійснює прийом телефонних дзвінків на телефонну «гарячу лінію» за номером 095-538-57-08.     Прийом телефонних дзвінків на телефонну «гарячу лінію» проводиться щоденно (крім вихідних: субота, неділя): понеділок, вівторок, середа, четвер з 08.00 до 17.00 та п’ятниця з 08.00 до 15.45.  

Функціонування телефонної «гарячої лінії» здійснюється з метою встановлення додаткових гарантій права громадян на звернення з питань, що належать до компетенції ДМС, проведення роз’яснювальної роботи з питань реалізації громадянами права на звернення та особистий прийом, згідно порядку, який визначає організацію роботи телефонної «гарячої лінії», механізм прийому, реєстрації, оперативного розгляду та надання відповідей на звернення, які надходять на телефонну «гарячу лінію».

Станом на 05 вересня  поточного року на телефон «гарячої лінії» ГУ ДМС у Донецькій області надійшло – 4010 дзвінків. Переважна більшість дзвінків надходила від мешканців з території Донецької області – 2178 дзвінків. Основні питання, які порушують мешканці області: оформлення паспорта громадянина України у формі картки та закордонного паспорта, вклейка фотокартки до паспорта громадянина України старого зразка, пересилка виготовлених документів, оформлення довідки про реєстрацію особи громадянином України та інше.

На всі дзвінки було надано відповіді згідно до компетенції ДМС, на питання які не входять до компетенції ДМС – було вказано до яких служб потрібно звертатись та надано контактні телефони.

Головне управління ДМС у Донецькій області