Очільник Міграційної служби Черкащини провів інструктивну нараду в Умані

Очільник Міграційної служби Черкащини провів інструктивну нараду в Умані

Очільник Міграційної служби Черкащини провів інструктивну нараду в Умані

Очільник Управління ДМС у Черкаській області Іван ШАПРАН  відвідав м. Умань, яке найближчим часом зустрічатиме тисячі іноземних гостей. Паломники-хасиди прибудуть на Черкащину відзначати юдейський Новий рік − Рош га-Шана. Цьогоріч святкування триватиме з 15 до 17 вересня.

За дотриманням міграційного законодавства громадянами України та іноземцями пильнуватимуть співробітники Уманського відділу УДМС у Черкаській області. Порушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Іван ШАПРАН наголосив, що безпекове питання для всіх залишається найважливішим в умовах ворожого терору. Іноземці повинні усвідомлювати ризики перебування в Україні та дотримуватися усіх заходів безпеки. Також іноземцям варто знати правила в’їзду та перебування в Україні, аби не поповнити ряди порушників міграційного законодавства.

Найпоширенішим порушенням залишається протермінування дозволеного строку перебування іноземців в Україні. Термін визначений наявністю безвізового режиму країни, з якої приїздить паломник. Якщо безвіз дозволяє перебувати в Україні до 90 днів протягом 180 днів, то при візовому порядку віза визначає кількість дозволених днів перебування в Україні.

Зазначимо, що торік Черкащину відвідало майже 23 тисячі паломників-хасидів в Умані. Цьогоріч очікується не менше вірян, які прагнуть відвідати місце поховання свого духовного лідера – цадика Нахмана.

Управління ДМС у Черкаській області