На Київщині надано більше адмінпослуг, аніж за той же час торік

На Київщині надано більше адмінпослуг, аніж за той же час торік

На Київщині надано більше адмінпослуг, аніж за той же час торік

За вісім місяців поточного року міграційники ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області оформили та видали:

  • більш ніж 152 тисячі паспортів громадянина України у формі картки (торік за такий же період – понад 117 тисяч)
  • майже 272 тисячі закордонних паспортів (у 2022 році за аналогічний період – більш як 249 тисяч).

Окрім того, у зв’язку із досягненням 25-, 45-річного віку в зазначений період уклеєно майже 50 тисяч фотокарток до паспорта громадянина України зразка 1994 року (торік – понад 40 тисяч відповідно).

Очевидно, що під час воєнного стану Україна продовжує залишатися привабливою для іноземних громадян. Зокрема оформлено та видано за вісім місяців цього року майже 2 тисячі посвідок на постійне проживання (минулого року за той же час – майже 1,5 тисячі).

Люди вірять: тут у них є майбутнє. Як звернув увагу читачів одного з українських видань начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь, наша країна – важливий транзитний коридор для торгівлі між Європою та Азією. Україна має розгалужену мережу залізниць, автомобільних доріг, морських і річкових портів. А у собівартості будь-яких товарів, робіт та послуг важливою складовою є транспортні витрати, логістика.  Тому зацікавленість зовнішніх інвесторів у інфраструктурі нашої держави і, як наслідок – збільшення міграційних потоків іноземних працівників, без сумніву, буде відновлено.

Загалом за вісім місяців 2023 року міграційники Києва та столичної області надали більш як 483 тисячі адміністративних послуг (у 2022 році за аналогічний період – майже 419 тисяч).

Продовжуємо створювати безбар’єрне середовище, дослухаючись до зауважень та думок відвідувачів підрозділів. Отож у разі виникнення питань звертайтеся, будь ласка, за контактами «гарячої лінії»: (044) 295-43-94

Нагадуємо, що перевірити стан оформлення документів можна на сайті ДМС України за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області