УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині примусово повернуть трьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть трьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть трьох неврегульованих мігрантів

Чернівецькі міграційники виявили на автовокзалі обласного центру громадянина Греції, який перевищив передбачені законом терміни перебування іноземців в Україні. Чоловік загостювався у своїх українських друзів та не помітив, коли проминули дозволені законом 90 днів перебування в країні. Нагадуємо, що порахувати календарні терміни своєчасного виїзду з України можна за допомогою безкоштовного електронного сервісу «Міграційний календар».

Також в Чернівцях громадянин Молдова ухилявся від виїзду після закінчення терміну перебування в Україні, а у с. Волока глибоцькі міграційники виявили громадянина Туреччини, в якого закінчився дозвіл на працевлаштування в Україні та термін дії посвідки на проживання.

Усіх неврегульованих мігрантів притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та оштрафовано. Міграційної службою стосовно трьох іноземців ухвалені рішення про примусове повернення до країн походження.

Водночас по одному з епізодів в Чернівцях оштрафовано громадянку України за ст. 205 КУпАП, яка не подбала про своєчасну реєстрацію свого чоловіка-іноземця.

Управління ДМС у Чернівецькій області