В Чернівцях примусово повернуть громадянина Молдови

В Чернівцях примусово повернуть громадянина Молдови

В Чернівцях примусово повернуть громадянина Молдови

Громадянина Молдови, який ухилявся від своєчасного виїзду з України, виявили працівники Чернівецького відділу УМС у Чернівецькій області. Іноземець проживав в Чернівцях у родичів та довгий час проходив тут курс лікування. Чоловік міг легалізувати свій статус перебування в Україні, надавши працівникам міграційної служби відповідні медичні документи, та вочевидь не вважав за потрібне утруднювати себе зайвими формальностями.

За порушення правил перебування на території України відповідно до вимог ч. 1 с. 203 КУпАП іноземця оштрафовано та примусово повернуть до країни походження. За статтею 205 цього ж Кодексу до адміністративної відповідальності притягнуто місцевого мешканця, громадянина України, який не подбав про врегулювання статусу перебування в Україні свого родича.

Водночас в обласному центрі, а також в Сторожинці та Новоселиці, виявлено шістьох громадян рф та громадянина білорусі, які проживали на території України за недійсними паспортами та посвідками або взагалі без жодних дозвільних документів. Усіх порушників оштрафовано.

Управління ДМС у Чернівецькій області