У Сумах відбулась міжвідомча нарада представників УДМС у Сумській області та працівників Державної…

У Сумах відбулась міжвідомча нарада представників УДМС у Сумській області та працівників Державної кримінально-виконавчої служби

У Сумах відбулась міжвідомча нарада представників УДМС у Сумській області та працівників Державної кримінально-виконавчої служби

В умовах сьогодення, питання соціальної інтеграції осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, або тимчасово знаходяться в слідчих ізоляторах та реалізації прав осіб, які відбувають покарання довічно, постає досить гостро. З метою вирішення проблемних питань щодо вдосконалення процесу  оформлення та видачі паспортів громадянина України засудженим особам, які перебувають в установах виконання покарань області, 14 вересня, за ініціативи керівництва Управління ДМС у Сумській області відбулась розширена нарада за участю представників установ виконання покарань регіону та ДУ «Сумський слідчий ізолятор».

Особливу увагу питанню паспортизації засуджених приділяють, як Управління ДМС в Сумськой області, так і Установи виконання покарань. Крім того, забезпечення паспортами громадянина України засуджених осіб та їх ресоціалізація після звільнення з місць позбавлення волі  є одним з пріоритетних напрямків під час реалізації завдань та функцій, покладених на зазначені установи.

Так, протягом 8 місяців 2023 року, особам вказаних категорій, структурними (територіальними) підрозділами УДМС в області оформлено та видано 155 паспортних документів.

Під час онлайн - зустрічі опрацьовано процедуру направлення, оформлення та формування документів, необхідних для подальшої паспортизації осіб вказаної категорії, узгоджено ряд організаційних заходів.

Довідково: станом на 01.09.2023 року в установах виконання покарань  області перебувають близько 1500 засуджених,  з яких залишаються не документованими 75 осіб. Переважна їх більшість - це категорія громадян, які прибули з окупованих територій України взагалі без будь якого з документів.

«Тільки спільна плідна праця всіх зацікавлених державних структур в напрямку реалізації суспільних функцій протягом останніх років дає можливість вдосконалювати роботу із забезпечення засуджених основними документами, що посвідчують особу – паспортами громадянина України», завершуючи нараду підсумувала начальник відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Управління Людмила СТАРЦЕВА.

Управління ДМС у Сумській області